Conor McGregor među 50 najbogatijih sportaša ikad

Irac jedini MMA borac na pomenutoj listi

11.03.2023. 09:55
  • Podijeli:
conor-mcgregor-instagram 23-63d227836d459.webp Foto: Instagram

Nije tajna da je Conor McGregor nekoliko nivoa iznad svih ostalih MMA boraca kad je u pitanju zarada koju su ostvarili tokom svojih profesionalnih MMA karijera. Irac je uvjerljivo najveća zvijezda ovog sporta i svoju popularnost itekako je dobro naplatio.

Povlačio je Conor i niz dobrih poslovnih poteza, od bokserskog meča protiv Floyda Mayweathera do proizvodnje i distribucije viskija pod nazivom ‘‘Proper Twelve‘‘. Time je samo podebljao svoj bankovni račun, a prema informacijama portala Sportico, Conor McGregor jedini je MMA borac unutar top 50 najplaćenijih sportaša ikad!

McGregor zauzima 33. mjesto na toj ljestvici, a njegova zarada procjenjuje se na 530 miliona dolara, ali nakon usklađivanja sa stopom inflacije, Conorova zarada penje se na 615 miliona dolara. Radi se o uistinu ogromnoj svoti novca, ali nedovoljno velikoj da bi parirao sportašima iz nekih osjetno popularnijih sportova.

Na prvom mjestu uvjerljivo je Michael Jordan, a njegova zarada procjenjuje se na 3,3 milijarde američkih dolara. Iza njega u poretku je Tiger Woods, najpoznatiji i najbolji golfer svih vremena. Woods je kroz svoju karijeru uprihodio 2,5 milijarde dolara. Golferi Arnold Palmer (1,7 mlrd.) i Jack Nicklaus (1,63 mlrd.) zauzimaju treće i četvrto mjesto, a Cristiano Ronaldo s 1,58 milijardi dolara zatvara top 5.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()