Bilećo, raduj se, imaš dijete sa druge planete

Naše dijete sa druge planete iznova i iznova dokazuje da za nju ne postoje granice, nepremostiv blok, teška lopta koju ne može da zakuca u polje rivala

15.10.2022. 22:07
  • Podijeli:
Tijana Bošković_FIVB-1665863264418.webp Foto: FIVB

Bilećanka Tijana Bošković je najbolja odbojkašica svijeta!

Ko prati jedan od najpopularnijih sportova, zna da je to tako već godinama. No, naše dijete sa druge planete iznova i iznova dokazuje da za nju ne postoje granice, nepremostiv blok, teška lopta koju ne može da zakuca u polje rivala.

Tako je bilo i na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Holandiji, na kojem je Boškovićeva vodila Srbiju do odbrane krune.

Tijana je igrala u drugoj dimenziji u odnosu na protivnice. U 12 mečeva, u kojima je upisano isto toliko pobjeda, "isporučila" je fascinantnih 240 poena. "Okruglo" 20 po utakmici.

Na krilima njenih izdanja Plave gracije su pomele konkurenciju i u velikom stilu podigle pehar.

A sjajni korektor je, po navici, proglašen nauspješnijim na svojoj poziciji, uz najvrijedniju, MVP nagradu.

Boškovićeva je tako nastavila da niže podvige. Sa reprezentacijom je "reprizirala" svjetsku dominaciju, ima i dva evropska zlata, olimpijsko srebro i bronzu, te praktično sva individualna priznanja.

"Bez riječi sam, ne znam šta da kažem. Ovaj tim... Ove cure... Ove energija... Uspjele smo bez izgubljenog meča... Ponosna što sam dio ove ekipe. Hvala svima koji su nas bodrili. Posebno hvala mojoj porodici, koja je tu na tribinama", bile su prve riječi najbolje nakon briljantnog finala i 24 poena protiv Brazila.

Kako je Tijana igrala večeras, najslikovitije je opisao DJ u dvorani u Apeldornu puštajući refren pjesme Alicie Keys, "Girl on Fire" (Vatrena djevojka, prev. aut.).

Kako je sama otkrila, pritisak je za nju priveliga i sa takvim stavom ulazi u svaki meč.

"Samo želim da uživam na ovom terenu. To je sve. Hvala svima koji su nas bodrili. Posebno hvala srpskim navijačima. Daćemo najbolje od sebe da u budućnosti ponavljamo ove uspjehe", zaključila je Boškovićeva, nakon čega je pokupila individualne nagrade, podigla šampionski pehar i zajedno sa saigračicama kroz suze otpjevala Bože pravde.

Uz nju, još dvije uzdanice Srbije su se našle u najboljem timu. To su libero Teodora Pušić i tehničar Bojana Drča. U odabranom društvu su i srebrne Brazilke Gabi i Karol, te bronzane Italijanke Sila i Ana Danezi.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()