Ada Avdagić zlatna na G1 Balkan kupu

Takmičarka Tekvando kluba Sarajevo je trijumfovala na G1 seniorskom olimpijskom bodovnom turniru u Sarajevu pod nazivom 'G1 Balkan kup 2023'

29.11.2023. 10:05
  • Podijeli:
Ada Avdagić_foto_TKSarajevo Cropped-6566f836469ce.webp Foto: TK Sarajevo

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Ada Avdagić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji seniorki do 53 kilograma i novih deset bodova za olimpijsku i svjetsku rang listu.

Takmičarka Tekvando kluba Sarajevo je trijumfovala na G1 seniorskom olimpijskom bodovnom turniru u Sarajevu pod nazivom 'G1 Balkan kup 2023'.

Na putu do zlatne medalje Avdagić je ostvarila četiri pobjede. U prvom kolu je slavila protiv turske takmičarke 2:0, u drugom je savladala špansku takmičarku 2:0, da bi u polufinalu nakon dramatične borbe bila bolja od renomirane takmičarke iz Hrvatske rezultatom 2:0. Avdagić je finalu bila bolja od predstavnice Srbije sa 2:0.

Na takmičenju je nastupilo 600 takmičara iz 150 klubova iz 44 države.  

Novim podvigom Ada Avdagić još jednom je opravdala i nominaciju među tri najbolje sportistkinje u najrelevantnijem Izboru najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio televizije BiH.

Manifestacije će se održati 18. decembra u Sarajevu u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()