Senzacija u Skenderiji: Košarkaši Bosne srušili Igokeu

Studenti su su polufinalu koje je odigrano u sjajnoj atmosferi slavili protiv velikog favorita rezultatom 86:69

16.02.2024. 22:30
  • Podijeli:
KK Bosna_KK Bosna-64ad45164de19.webp Foto: KK Bosna

Košarkaši sarajevske Bosne pobjedili su u Skenderiji ekipu Igokee i izborili plasman u finale Kupa "Mirza Delibašić".

Studenti su su polufinalu koje je odigrano u sjajnoj atmosferi slavili protiv velikog favorita rezultatom 86:69.

Igokea je na startu povela 3:0.

Bosna se vratila i povela 10:4 u trećoj minuti zahvaljujući sjajnom Iliću koji je ubacio šest poena.

Studenti su pred kraj prve četvrtine pobjegli na plus 13 (23:10).

Gosti su u drugoj četvrtini uspjeli smanjiti zaostatak, a Bosna je na poluvrijeme otišla sa četiri poena prednosti - 41:37.

Uslijedio je potom pad Studenata na početku druge četvrtine, te je Igokea došla do prvog vodstva na večerašnjem meču - 47:46.

Bosna potom ponovo vraća vodstvo serijom 5:0. Do kraja treće četvrtine Studenti su održali prednost, te su u posljednju dionicu ušli sa osam poena prednosti (59:51).

Sjajno je domaći tim otvorio posljednju četvrtinu i pobjegao na velikih 24 poena viška - 75:51.

U redovima Bosne sjajan je bio Vojin Ilić sa 19 poena i pet skokova, Haris Ćurevac je ubacio 14 poena, dok je Dontay Caruthers postigao 13 poena.

Kod Igokee se istakao Nikola Marić koji je ubacio 18 poena i dodao šest skokova.

Igrači Bosne će u finalu koje je na programu sutra od 17 sati igrati protiv Širokog koji je danas u nešto ranijem terminu savladao Leotar rezultatom 73:66.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()