Reprezentativac Srbije privremeno odstranjen iz košarke

Naime, treneru Reala, nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu, Milanu Guroviću, izrečena je vremenska zabrana vođenja ekipa u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 250.000 dinara

29.05.2024. 19:20
  • Podijeli:
milan gurovic ata images Ivica Veselinov-664746ddbaadc.webp Foto: Ata images/Ivica Veselinov

Incident, koji se dogodio 16. maja na završnom turniru juniorske Kvalitetne lige, tačnije, tučanjava po završetku meča Real - Vizura, dobio je epilog. Disciplinski organi KSB i KSS su donijeli odluke o kaznama. U međuvremenu su na snazi bile privremene suspenzije Milana Gurovića, vlasnika domaćeg kluba, organizatora turnira i nekolicine igrača.

Košarkaška javnost je bila u šoku zbog fizičkog obračuna na utakmici mlađih selekcija, Real – Vizura, a proteklih 12 dana izvršena je detaljna analiza nemilog događaja i pristiglih izvještaja službenih lica takmičenja i vinovnika incidenta. Komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB, Marko Strika, odmjerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

Naime, treneru Reala, nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu, Milanu Guroviću, izrečena je vremenska zabrana vođenja ekipa u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 250.000 dinara.

Sankcionisan je i klub domaćin i to višestruko, zbog slabe organizacije utakmice. Sa 30.000 dinara zbog nedovoljnog broja redara, zbog nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice prije početka susreta, nadležnom MUP-u, sa 70.000 dinara, zbog ulaska navijača na teren po završetku meča, a prije potpisivanja zapisnika. Realu je izrečena i jedinstvena novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS.

Takođe, kažnjena su trojica igrača Reala, Vukman Gurović, sin Milana Gurovića, zabranom igranja tri mjeseca i sa 18.000 dinara, zatim Simon Majok sa četiri mjeseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović neigranjem tri mjeseca i 18.000 dinara.

A sankcionisani trio Vizure je: Strahinja Bogdanović, dva mjeseca suspenzije i 18.000 dinara, Đorđe Antić sa tri mjeseca i 18.000 dinara i Nikola Vasić, tri mjeseca i 24.000 dinara.

Kazne su donijete poslije sprovedenog postupka, delegatskih izvještaja, dopunskog izveštaja delegata, izjava sudija, video snimka, lične opservacije, a na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS. Svi kažnjeni imaju pravo žalbe drugostepenom disciplinskom organu u roku od 8 dan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()