Preokret, drama, prekid i pobjeda Zvezde u vječitom derbiju

Crveno-bijeli se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća

17.02.2023. 23:34
  • Podijeli:
Večiti derbi-63efed6f76852.webp Foto: Dimitrije Nikolić/Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde igraće u finalu Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu u polufinalu pobijedili Partizan rezultatom 83:75 (15:21, 19:23, 25:14, 24:17).

Crvena zvezda će u finalu Kupa Radivoja Koraća igrati sa ekipom Mege, koja je ranije večeras pobijedila FMP 86:67. Finale je na programu sutra od 21 sat.

Crveno-bijeli su prošle godine osvojili Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu pobijedili Partizan 85:68.

Utakmica je riješena u posljednjoj četvrtini poslije velikog preokreta Crvene zvezde, koja je u 18. minutu gubila 44:26. "Crveno-bijeli" su angažovanom igrom u drugom poluvremenu uspjeli da naprave preokret i zasluženo su stigli do pobjede. Trener "crveno-bijelih" Duško Ivanović je isključen u 12. minutu zato što je bio nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama. 

Utakmica je u 33. minutu bila prekinuta pošto su se sudije povukle u svlačionicu zato što su navijači dva kluba ubacivali tvrde predmete na teren. Utakmica je nastavljena poslije 25 minuta, a bilo je najavljeno da će meč biti prekinut ako se nastavi sa izgredima navijača.

Crvena zvezda je nacionalni Kup do sada osvajala 11. puta. Ekipa Mege je samo jednom u istoriji osvojila Kup i to 2016. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()