Polufinala kvalifikacija za regionalnu ABA ligu 2: Košarkaši Bosne savladali Iliriju

Ovaj meč privukao je veliki broj navijača bivšeg prvaka Evrope, a mala dvorana Skenderije ispunjena je do posljednjeg mjesta

22.09.2023. 20:22
  • Podijeli:
KK Bosna_KK Bosna-64ad45164de19.webp Foto: KK Bosna

Košarkaši Bosne savladali su Iliriju u prvom meču polufinala kvalifikacija za regionalnu ABA ligu 2 rezultatom 83:81.

Ovaj meč privukao je veliki broj navijača bivšeg prvaka Evrope, a mala dvorana Skenderije ispunjena je do posljednjeg mjesta.

Prvu četvrtinu Studenti su dobili sa dva poena prednosti (24:22).

Izabranici Josipa Pandže su odigrali odličnu drugoj četvrtinu u kojoj su drržali dvocifrenu prednost, a Bosna je na poluvrijeme otišla sa 12 poena prednosti (48:36).

Gosti su u trećoj četvrtini proigrali, te je Bosna u posljednju dionicu ušla sa samo sedam poena prednosti, 63:56.

Ilirija je posljednju četvrtinu otvorila dobro i došla do prednosti 68:65.

Slovenci su vodili dobar dio posljednje dionice, a Bosna u samom finišu meča trojkom dolazi do trijumfa.

Revanš je na programu naredni utorak u Sloveniji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()