Ništa od sedme: Maestralni Branson svirao kraj u Filadelfiji

Ove godine, nema ni polufinale

03.05.2024. 11:40
  • Podijeli:
Filadelfija_Tanjug AP-6444cfc1d8350.webp Foto: Tanjug/AP

Prošla je decenija od kada su Filadelfija Seventisiksersi izabrali Džoela Еmbida kao prvog pika na draftu i krenuli u “proces”, ali ova slavna franšiza i dalje nema finale Istoka.

Ove godine, nema ni polufinale.

Tamo su se poslije šest utakmica za prepričavanje plasirali Nujork Niksi predvođeni maestralnim Džejlenom Bransonom, omalenim ljevorukim majstorom košarke, koji je rano jutros po našem vremenu odigrao simultanku u četvrtoj četvrtini i poveo saigrače na megdan Indijana Pejsersima u narednoj rundi:

Filadelfija – Njujork 115:118 za 2:4 u seriji, uz 41 poen, 12 asistencija i dvije izgubljene lopte neumornog Bransona.

Branson je u utakmicama tri, četiri, pet i šest bilježio prosječno 41,8 poena, 10,3 asistencije i šutirao sa 49,2 odsto uspješnosti, iako je po pravilu provodio 44 i više minuta na parketu.

Nestvarno.

Ispostavilo se da je trojka Džoša Harta na 24,4 sekunde do kraja prelomila dramatičan meč u kojem je Njujork imao 11:33 poslije osam minuta igre, Filadelfija 54:49 pred odlazak na odmor i cijelih 71:61 sredinom treće četvrtine, ali…  Zahvaljujući serijama 0:8 u kreaciji O-Džija Anunobija i 2:9 pomenutog Bransona, utakmica je uvedena u egal završnicu u kojoj su Niksi umalo ispustili osam poena razlike.

Pogodak Harta za 111:114 uslijedio je poslije „2+1“ akcije Tajrisa Meksija i izjednačenja na drugoj strani i označio početak duge i napete penal završnice u kojoj ni odlični Donte Divinćenco, ni Branson nisu popustili pod pritiskom s tribina prilikom izvođenja slobodnih bacanja. Filadelfiji je za kraj (sezone) ostao samo komičan pokušaj nesuđenog heroja meča, Badija Hilda, za izjednačenje uz zvuk sirene.

Pogodio tablu iz okreta sa devet metara.

Trener Filadelfije Nik Nurs jedva da je koristio Hilda u prvih pet utakmica serije (2 poena ukupno, 0/4 za tri, 1/7 iz igre), ali ga je večeras uveo u drugoj četvrtini zajedno sa Nikolom Batumom i inicirao nestvaran preokret u kojem je Fila sa „minus 22“ stigla do pet poena prednosti pred odlazak na odmor.

Hild je samo u drugoj četvrtini postigao pet trojki, potom dodao još dvije, ali treba reći da je u četvrtoj četvrtini doživio pravi debakl u pokušaju da zaustavi Bransona.

Nurs je mijenjao čuvare na „poglavici“ tima iz Njujorka, pokušavali su i Batum i povremeno Keli Ubre, ali jednostavno nije bilo rješenja za čovjeka koji se poslije skromne tri četvrtine „lansirao“ pravo u orbitu u „klač“ momentima i poenima kažnjavao odbranu „1 na 1“, a asistencijama svaki nagovještaj udvajanja.

Džoel Еmbid bio je impresivan tri četvrtine, ali se po navici povukao u presudnim momentima tako da su posljednji pokušaj povratka Siksersa u utakmicu (kada je Njujork poveo 99:107 na 3:26 do kraja) zapravo inicirali Meksi, Hild i Ubre i serijom 7:0 doveli seriju do klimaksa.

„Forum“ je bio spreman za erupciju, ali se dogodio „antiklimaks“ kada je odbrana Filadelfije jureći za Bransonom odlučila da se opkladi na Harta i…

…pogriješila.

Ranije je Indijana savladala Milvoki i plasirala se u polufinale Istoka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()