Nadomak cilja: Partizan ima meč loptu u Kneževini

Ulog je ogroman, plej-of, za koji je Crno-bijelima neophodna jedna pobjeda u 80 minuta košarke

07.04.2023. 15:07
  • Podijeli:
Partizan_Rade Prelić Tanjug-63d98026bdb74.webp Foto: Rade Prelić / Tanjug

Košarkaši Partizana večeras od 21 čas gostuju kod Monaka, u pretposljednjem, 33. kolu Evrolige.

Ulog je ogroman, plej-of, za koji je Crno-bijelima neophodna jedna pobjeda u 80 minuta košarke.

Svi u redovima Parnog valjka se nadaju da će iskoristiti prvu meč loptu u Kneževini, a onda još pobijediti Panatinaikos i izboriti se za što bolju poziciju pred doigravanje.

Niko, naravno, ne razmišlja o najgorem scenariju, a to su dva poraza, te pobjede Baskonije i Žalgirisa u završnoj rundi. Samo u takvom raspletu, četa Željka Obradovića ostaće ispod crte.

Zato je apsolutni fokus na večerašnji meč u Monte Karlu i potencijalni, zlata vrijedni trijumf.

"Monako je tim koji ima izuzetne pojedince, ali igra timski. Ono što smo analizirali, to je da oni postižu prosječno 86,5 poena, ali njihova igra u tranziciji je dosta bitna. Daju dosta poena u tranziciji i u izolaciji, daju dosta poena tamo gdje su posebno dominantni, a to je skok u napadu. Moramo o svemu da vodimo računa, da smanjimo te brojke, ključ je odbrana i to je suština utakmice", jasan je Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope pohvalno govorio o rivau na klupi domaćina, prezimenjaku Saši:

"On radi odličan posao, čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri, a posebno ove godine šta je uradio sa Monakom".

"Snajperista" Partizana Danilo Anđušić ne tako davno je igrao za Monako.

"Riječ je o jako ozbiljnoj ekipi. Pokazala je to ove godine, obezbijedila jednu od prve četiri pozicije, što je prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dovoljno to govori o njima, imaju individulace, napadački su tim. Tako da, neće biti lako, iako smo dobili sa 20 razlike kod kuće, drugačije će biti ovog puta. Treba da budemo spremni na to i da se fokusiramo na našu igru i sa pravom energijom na terenu da ostvarimo pobjedu. Raduje me i to što znamo cilj, a to je trijumf koji nas vodi dalje", zaključio je Anđušić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()