Nada umire posljednja: Zvezda preživjela Baskoniju

Da bi stigli do doigravanja, učenici Duška Ivanovića do kraja će morati da polože sva četiri ispita, uz poklapanje nekih drugih rezultata

23.03.2023. 20:48
  • Podijeli:
Filip Petrušev Zvezda_Profimedia-641ca21ddd493.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde odbili su da se predaju bez borbe te su pobjedom u 30. kolu Evrolige zadržali kakve-takve šanse za plasman u plej-of.

Crveno-bijeli su na pleća bacili žilavu Baskoniju, slavili sa 74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14), te tako upisali 13. trijumf u društvu najboljih.

Da bi stigli do doigravanja, učenici Duška Ivanovića do kraja će morati da polože sva četiri ispita, uz poklapanje nekih drugih rezultata. 

Domaći su "mlako" ušli u bitku. Dozvolili su protivniku da se razmaše od prvog podbacivanja i suvereno zagospodari parketom "Pionira".

Tako je semafor vrlo brzo pokazivao 0:7, nešto kasnije 7:15, a u finišu prvog kvartala i 16:24. Na prvom predahu Zvezda je bila na pet koraka zaostatka, 21:26.

Gost je sa boljom igrom nastavio i u prvom dijelu drugog perioda, kada je stekao maksimalnih "plus 11", 35:24.

Ništa u tim trenucima nije polazilo za rukom Beograđanima. Odbrana je bila porozna, napad neubjedljiv, šut skroman, kontrole skoka nije bilo...

A onda je Zvezda ubacila u "turbo mod". Sve što nije štimalo, preokrenulo se za tili čas. Kao da su na parketu uloge zamijenjene.

Uslijedila je serija 14:0 i preuzimanje vođstva koje je na velikom predahu bilo minimalnih 39:38.

Momentum je u tim trenucima bio na strani domaćeg sastava. Dobru igru iz druge polovine druge četvrtine Crveno-bijeli su uspjeli da repriziraju i u većem dijelu treće.

Brzo su stekli deset koševa viška, 50:40, a da su imali malo više sreće i koncentracije, kapital na ulasku u završnih 10 minuta bio bi veći od solidnih 57:49.

Gosti nisu izvisili bijelu zastavu. U završnom periodu su "stegli" odbranu, pogodili neke bitne šuteve, prišli na "minus pet". No, više od toga nisu uspjeli da naprave. Po 15. put su poklekli, čime su napravili korak unazad u borbi za plej-of.

Poraz Baskonije ide na ruku Partizanu, koji sutra ukršta koplja sa Olimpijakosom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()