Musa se bacio u nove vode: Postao suvlasnik uspješne firme iz Viteza

Zvijezda Reala ulaže u BiH

02.03.2023. 21:15
  • Podijeli:
musa_derubis - instagram 22-64010092cc96a.webp Foto: Instagram

Košarkaški reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača slavnog Reala Džanan Musa danas je formalno pravno postao suvlasnik kompanije Derubis Caravans.

Kao što je poznato, ova kompanija je nastala 27. januara 2022. godine u Vitezu. Krenuli su s proizvodnjom modela u prirodnoj veličini nakon dovršenja kompletne projektne dokumentacije. Derubis Caravan Series 7 imao je svjetsku premijeru na najvećem svjetskom sajmu karavaning industrije u Düsseldorfu. Već na prvom pojavljivanju, pokazalo se da je ovaj novi koncept u potpunosti drugačiji od svega viđenog i da će u karavaning industriji donijeti toliko očekivano osvježenje.

Proizvod je na sajmovima u Düsseldorfu (Njemačka), Bernu (Švicarska) i Welsu (Austrija) proglašen kao "Highlight of the fair", a informaciju o kvaliteti proizvoda prenijeli su svi inostrani mediji karavaning industrije. Derubis Caravans proglašen je najboljim tehničko-tehnološkim proizvodom u BiH uz specijalno priznanje dodjelom inženjerske zvjezdice, a projekt izgradnje Derubis Caravans Series 7 proglašen je najboljim projektom godine.

Kompanija Derubis Caravans se početkom 2022. godine useljava u novoizgrađenu tvornicu u Vitezu unutar koje je postavljena cjelokupna linija za serijsku proizvodnju. Pozicionirala je BiH na svjetsku mapu visokotehnoloških proizvoda i po prvi puta podigla bh. zastavu na jednom takvom svjetskom sajmu.

Derubis Caravans jedini na Balkanu posjeduje homologaciju i certifikaciju za vozila za tržište Evropske unije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()