Lakovič nakon podviga: Moji igrači su postali legende

"Hvala vam, navijači, vi i igrači ste donijeli ovaj trofej u naš grad"

04.05.2023. 11:35
  • Podijeli:
Jaka Lakovič_CB Gran Canaria-64537af5dd71b.webp Foto: CB Gran Canaria

Trener Gran Kanarije Jaka Lakovič nije krio oduševljenje osvajanjem Evrokupa i plasmanom u Evroligu.

Španski sastav je u uzbudljivom finalu uzeo mjeru Turk Telekomu (71:67), te vizirao kartu za društvo najboljih.

Mladi slovenački stručnjak je pokazao da ima trenerskog "štofa". Pa ipak, sve zasluge prebacio je na igrače:

"Hvala vam, navijači, vi i igrači ste donijeli ovaj trofej u naš grad. Taj pehar će zauviek ostati kod nas. Igrači su postali legende, a ovo je bila jedna veličanstvena noć. Veoma sam radostan", rekao je poslije utakmice Lakovič, kojem tokom euforije nije smetalo ni tuširanje u odjeći.

Gran Kanarija je igrala u Evroligi u sezoni 2018/19. kada je zabilježila skor 8-22.

Lakovič je kao glavni trener vodio njemački Ulm od 2019. do 2022. godine, a na klupi Gran Kanarije sjedi od prethodnog ljeta. Kao asistent je radio u Barseloni, reprezentaciji Slovenije, Bilbaou i Huventudu.

Kao igrač je najveći trag ostavio nastupajući za Barsu i Panatinaikos, a sa atinskim timom je 2010. godine osvojio i Evroligu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()