Kostur Mundobasketa: Grupa smrti i zbogom jednog od favorita

Grupu K možemo nazvati grupom smrti, jer će jedan od favorita za završnicu i medalju završiti učešće prije četvrtfinala

30.08.2023. 17:09
  • Podijeli:
Kanada Letonija Mundobasket_FIBA-64ef59eee4669.webp Foto: FIBA

Završena je prva faza Mundobasketa nakon najboljih 16 selekcija planete nastavlja borbe za medalje, dok će gubitnici vojevati bitke za plasman od 17. do 32. mjesta.

Reprezentacije Srbije će formirati grupu I zajedno sa Dominikanskom republikom, Italijom i Portorikom. Orlovi i Dominikana su prenijeli skor 3-0, a Azuri i karipska selekcija po 2-1.

Preokretom Grčke nad Novim Zelandom, kompletirana je i grupa J, u kojoj će pored Helena sa skorom 2-1 biti još SAD, Litvanija i Crna Gora. Amerikanci, naravno, imaju maksimalan učinak, kao i Litvanci, dok će Crnogorce čekati nemoguća misija da sa obje pobjede pokušaju da prođu u nokaut fazu.

Prvoplasirani tim grupe I u četvrtfinalu će igrati sa drugoplasiranim timom grupe J i obratno. To znači da bi Srbija u slučaju dva trijumfa po svoj prilici izbjegla Ameriku, od koje se očekuje da zadrži maksimalan učinak.

Grupu K u Okinavi slobodno možemo nazvati grupom smrti, jer će jedan od favorita za završnicu i medalju završiti učešće prije četvrtfinala.

Slovenija i Njemačka u nju ulaze sa skorom 3-0, dok će Gruzija i Australija, jedan od projektovanih favorita, imati skor 2-1 i moraće da dobiju oba meča da bi prošli dalje.

Na kraju, grupu L u Džakarti činiće sjajna Kanada i Španija sa po 3-0, dok će autsajderi za prolaz u četvrtfinale biti Brazil i Letonija sa ičinkom 2-1, ali i bez povrijeđenih bitnih igrača u prvoj fazi turnira, Raula Neta i Dairisa Bertansa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()