Englez Taylor nije dosudio penal za domaćina, da li je Njemačka žestoko oštećena?

Pojedini tvrde da se Taylor nije oglasio zbog toga što je Fullkrug u začešću akcije bio u ofsajdu...

05.07.2024. 21:24
  • Podijeli:
Španija_Njemacka_penal_foto_PrtSc-668848508639f.webp Foto: PrtSc

Fudbalska reprezentacija Španije izborila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je nakon produžetaka savladala Španiju sa 2:1.

Španija je povela u 51. minuti golom Danija Olma, ali je Njemačka u 89. minuti izjednačila preko Floriana Wirtza na 1:1 i odvela meč u produžetke.

Nekoliko minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka, tačnije u 119. minuti, Španci su ponovo poveli golom Mikela Merina i tako osigurali prolazak dalju fazu takmičenja.

No, ostat će upamćena sporna situacija iz 107. minute. Musiala je šutirao, a lopta u kaznenom prostoru u ruku pogodila Cucurellu. Engleski sudija Anthony Taylor nije se oglašavao, a očito nije dobio ni poziv iz VAR sobe kako bi pogledao sporni detalj (pogledajte OVDJE).

Pojedini tvrde da se Taylor nije oglasio zbog toga što je Fullkrug u začešću akcije bio u ofsajdu...

Čekat ćemo zvanično objašnjenje iz UEFA-e, a do tada Nijemci će rigati vatru...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()