Novčane nagrade za ruske sportiste koji su odbili odlazak na Olimpijadu

500 hiljada je planirano za trenere, 800 hiljada rubalja za drugo (400 hiljada za trenera)

05.07.2024. 21:20
  • Podijeli:
Tan2024-06-0707252575_5 ajfelov toranj olimpijske igre pariz AP PhotoThomas Padilla-6662e84341b16.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Thomas Padilla

Krimski sportisti koji su imali pravo učešća na ljetnjim olimpijskim igrama, ali su odbili da se takmiče bez ruske zastave, dobiće odštetu u iznosu od milion rubalja, saopštila je press služba čelnika republike za RIA Novosti.

U press službi Međunarodnog olimpijskog komiteta za RIA Novosti rečeno je da će proces razmatranja prijava ruskih sportista za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu u neutralnom statusu trajati do 8. jula.

Ministrica sporta Krima Olga Torubarova ranije je napisala na svom Telegram kanalu da je sedam sportista sa Krima pobjednici i dobitnici V Igara BRICS-a koje su održane u Kazanju (u sportovima kao što su ritmička gimnastika, hrvanje grčko-rimskim stilom, hrvanje slobodnim stilom, hrvanje na pojasevima i džudo), dobiće bonuse od milion rubalja za prvo mjesto.

500 hiljada je planirano za trenere, 800 hiljada rubalja za drugo (400 hiljada za trenera).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()