Duplo italijansko golo: Zvezda se prekasno probudila

Poslije četvrtog vezanog poraza, a petog u posljednjih šest duela, srpski i jadranski prvak djeluje miljama daleko od plej-ofa

02.02.2023. 22:34
  • Podijeli:
Olimpija Zvezda_Olimpia Milano-63dc1f9de407b.webp Foto: Olimpia Milano

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su seriju evroligaških neuspjeha i u 23. kolu društva najboljih. 

Nakon potopa protiv Virtusa u Bolonji, Crveno-bijeli su večeras pali i u okršaju sa Olimpijom u Milanu, gdje je semafor pokazivao 74:68 (22:18, 23:14, 14:17, 15:19) u korist domaćina koji je s(p)retno, uz nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, sačuvao trijumf u uzbudljivom finišu.

Poslije četvrtog vezanog poraza, a petog u posljednjih šest duela, srpski i jadranski prvak djeluje miljama daleko od plej-ofa.

Učinak čete Duška Ivanovića trenutno je 10-13 i ukoliko želi da se vrati u igru za doigravanje, ekspresno će morati da popravi formu.

Nagovještaj preporoda gledali smo u prvom kvartalu, u kojem je gost većinom bio ravnopravan rival, što se ne može reći za već spomenuti meč svega 48 sati ranije.

Zvezda je uspijevala da prati tempo domaćina na oba kraja parketa, nošena sjajnog podrškom gotovo 1.5000 svojih pristalica.   

Pa ipak, pad koncentracije u finišu prve i početkom druge četvrtine omogućio je Manekenima da se "odlijepe", potom i da se odvoje na dvocifrenu razliku koju su održavali do ulaska u posljednjih 10 minuta.

Imala je Olimpija i "plus 17" u trećoj dionici, gost na "minus devet" promašio dva otvorena šuta, tako da u završnici ništa nije nagovještavalo dramu.

No, onda su Beograđani "zategli" odbranu, nakon 1/17 pogodili dvije trojke, potpuno se vratili u igru... Ali, prekasno. Sastav iz Milana uspio je da odbije taj atak i po drugi put ove sezone na pleća baci Crveno-bijele.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()