Dan D: Orlovi u lovu na posljednju vizu za Mundobasket

Opravdaju li učenici Svetislava Pešića ulogu favorita, pečatiraće posljednju vizu za planetarnu smotru koja se u jednom trenutku činila kao nemoguća misija

27.02.2023. 11:11
  • Podijeli:
Marko Gudurić Srbija košarka_FIBA-63fc7e129cb37.webp Foto: FIBA

Košarkaši Srbije nemaju pravo na kiks u večerašnjem kvalifikacionom duelu za Mundobasket protiv Velike Britanije (20 časova).

Orlovi su u petak u Atini propustili prvu meč loptu. Večeras je pobjeda imperativ.

Opravdaju li učenici Svetislava Pešića ulogu favorita, pečatiraće posljednju vizu za planetarnu smotru koja se u jednom trenutku činila kao nemoguća misija.

Dugogodišnji rat na relaciji FIBA - Evroliga i haotičan kalendar kvalifikacija za posljedicu su imali mnoga iznenađenja. Tako u septembru u Japanu, Indoneziji i Filipinima nećemo gledati aktuelnog vicešampiona svijeta, Argentinu.

Srbija je u jednom trenutku opasno živjela, hodala ivicom ambisa, ali su je dvostruki trijumf nad Turskom, te pobjede nad Britancima i Grcima vratile na pravi kolosjek.

Ohrabruje podatak da Karijeva četa sama odlučuje o svojoj sudbini, ali i činjenica da će stari trenerski vuk moći da računa na Marka Gudurića, Luku Mitrovića, Filipa Petruševa, Aleksu Avramovića, Uroša Trifunovića i Ognjena Dobrića. Nastup Stefana Jovića je neizvjestan. Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić su se vratili klupskim obavezama.

"Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobjedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je pred nama nova šansa  koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo", izjavio je selektor.

Pešić je dodao da će Velika Britanija biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže.

"Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve košarkaše koji su dali svoj doprinos  reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama", nada se Pešić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()