Čović: Mirotić zaslužuje samo najbolje

Reći da neko prijeti Nikoli Mirotiću zbog toga što ide u drugi klub je ludilo, kaže Čović

22.07.2023. 12:52
  • Podijeli:
Tan2022-12-2618400691_1 Nebojša Čović Vladimir Sporčić-63a9e3e5a929b.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Nebojša Čović, predsjednik KK Crvena zvezda, pričao je u opširnom intervjuu za Eurohoops o planovima i budućnosti kluba sa Malog Kalemegdana, a dohvatio se i teme odlaska dva Argentinca, Luke Vildoze i Fakunda Kampaca.

Mnogi navijači su htjeli da njih dvojica ostanu u redovima crveno-belih, ali se Kampaco vratio u Real Madrid, a Vildoza je pojačao ekipu Panatinaikosa.

"Kampaco je izabrao da se vrati u Real i ispoštovali smo njegovu odluku, on je sjajan čovjek koji je dobio dosta ljubavi od naših navijača zbog svog posvećenog zalaganja, od kluba i saigrača. Mislim da ta njegova odluka nije samo ekonomske prirode, nego i zbog komforta i njegove porodice. Poštujemo to. Činjenica je da smo uspostavili jaku relaciju možda bude bitna u tome da se vrati jednog dana. On je dobio i veoma unosnu ponudu da igra za gradskog rivala, ali je odbio prije nekoliko dana. Bez razmišljanja je odbio. Želim mu puno sreće, zdravlja i uspjeha u Realu", kazao je Čović, a onda nastavio o Vildozi.

"Što se tiče Luke, imao je veoma turbulentnu sezonu u svakom smislu, ali je dobro startovao, a nakon toga su ga uzele povrede i neki problemi koji su mu sklonili fokus, nevezane za košarkaški teren. Luka je Argentinac koji je ostavio trag u Zvezdi, koji je dobio veliku ponudu od Panatinaikosa koju nismo mogli da izjednačimo i to je to. Zvezda je izgradila imidž kluba koji može svojim igračima da podigne višestruko cijenu, da im podigne i obnovi karijeru. Podsjetiću vas na Lorenca Brauna, Bilija Berona i na mnoge druge. Slično je i sa Lukom. Želim mu sve najbolje u Panatinaikosu", rekao je Čović.

Na pitanje "zbog čega postoji tolika tenzija u ABA ligi, i u domaćoj ligi na utakmicama sa Partizanom", Čović je rekao:

"Ne znam, to ćete morati da pitate ljude iz Partizana. Smirivanje tenzija se postiže konkretnim koracima, a ne riječima. Znate, prije pete utakmice (finala plej ofa ABA lige) oni su palili svijeće za mene ispred Arene dok sam prolazio kroz komplikovanu operaciju. Da li mislite da je to normalno? Ili što su vršili pritisak sa dezinformacijama ka Evroligi preko Zorana Savića, i mnoge druge stvari, kao sada što se dešava sa sagom Mirotić, gdje imate laži i spinove na štetu Crvene zvezde. Nikola je izuzetan čovjek, filantrop, koji zaslužuje samo najbolje, i mi mu želimo sve najbolje. Ali reći da neko njemu prijeti zbog toga što ide u drugi klub? To je ludilo. Mi imamo normalan odnos i rivalstvo (sa Partizanom), ali samo na košarkaškom terenu", zaključio je Čović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()