Bomba iz Grčke: Vezenkov se vraća u Evropu

Sacramento Kingi su prije nekoliko dana trejdovali Vezenkova u Toronto Raptorse trenera iz Srbije Darka Rajakovića, međutim, krilni igrač i dalje ima opciju da se vrati u evropsku košarku

29.06.2024. 16:15
  • Podijeli:
saša vezenkov profimedia-0753994804-63e791fda13e8.webp Foto: Profimedia

Najbolji bugarski košarkaš u historiji Saša Vezenkov izgleda da nema namjeru da produži boravak u Sjedinjenim Državama i svakim danom njegov povratak u Evropu je sve realniji.

Sacramento Kingi su prije nekoliko dana trejdovali Vezenkova u Toronto Raptorse trenera iz Srbije Darka Rajakovića, međutim, krilni igrač i dalje ima opciju da se vrati u evropsku košarku i vrlo vjerovatno će je iskoristiti.

Prema posljednjim informacijama, Vezenkov je veoma blizu povratka u Olimpijakos iako na stolu ima i prebogatu ponudu Panathinaikosa, koji želi da ojača tim u namjeri da odbrani titulu prvaka Evrope.

Dvadesetosmogodišnji Bugarin je u ljeto 2023. sa oreolom najkorisnijeg igrača Eurolige otišao u NBA, ali se nije naigrao u dresu tima iz Kalifornije. U ligaškom dijelu sezone odigrao je 42 utakmice (nijednom starter) i za prosječno provedenih 12.2 minuta na terenu imao je učinak od 5.4 poena, 2.3 skoka i 0.5 asistencija.

Vezenkov je u prvom mandatu pet sezona proveo u klubu Pireja, a ukoliko ponovo obuče crveno-beli dres vidjet ćemo da li će biti ugrožena budućnost Filipa Petruševa u Olimpijakosu.

Grčki velikan je tokom leta, zasad, ostao bez Isaaca Canaana koji se preselio u Crvenu zvezdu, a blizu povratka u klub je Tyler Dorsi iz Fenerbahčea.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()