Bilo mi je zadovoljstvo: Je li ovim riječima Pešić najavio odlazak?

"Ne želim da pričam o problemima jer bi ispalo da tražim alibi. Vjerujem da ovi momci imaju svijetlu budućnost i pored poraza u osmini finala. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njima"

11.09.2022. 21:30
  • Podijeli:
Svetislav Pešić_FIBA.jpg Foto: FIBA

Selektor Srbije Svetislav Pešić nije želio da traži alibi nakon poraza Italije kojoj je čestitao zasluenu pobjedu.

Orlovi su u osmini finala Evrobasketa željeli da se osvete Azurima za prošlogodišnji poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

I bili su na dobrom putu pošto su sredinom drugog kvartala imali "plus 14". No, onda su stali, rival je zagospodario parketom i stigao do velikog, iznenađujućeg trijumfa.

"Zaslužena pobjeda košarkaška Italije. Odigrali su agresivnije, sa mnogo više energije u odnosu na nas. Bili su čvršći u duelima. Mi nismo pogodili mnogo šuteva iz otvorenih pozicija, ali je najveći problem bila odbrana. Dozvolili smo rivalu mnogo lakih trojki i ofanzivnih skokova. Na taj način su stigli do samopouzdanja, koje ih je nosilo do slavlja“, ocijenio je Kari.

On je istakao da ne želi da govori o problemima koje su pratili njegov tim, a ostao je i zagonetan kada je o svom mandatu pričao u prošlom vremenu.

#Srbija ima veoma dobar tim. U dosadašnjem dijelu šampionata smo igrali odlično. Sada smo svi razočarani poslije poraza, ali to je sport, jednostavno, Italijani su u nokaut fazi, u jednom meču bili bolji. Ne želim da pričam o problemima koje smo imali, niti o povredama koje smo sanirali u hodu, jer bi ispalo da tražim alibi i da umanjujem trijumf rivala. Vjerujem da ovi momci imaju svijetlu budućnost i pored poraza u osmini finala. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njima", zaključio je čovjek koji je sa reprezentacijom pokorio Evropu i svijet.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()