Baskonija otpustila Duška Ivanovića

Ivanović jeste uveo Baskoniju u plej-of Evrolige, ali mu je tu "uručena" metla od Real Madrida

27.05.2024. 17:11
  • Podijeli:
Duško Ivanović-651f1ebf742b4.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Španska Baskonija odlučila je da u narednu sezonu uđe sa novim trenerom, te da otpusti crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića.

Iako je razlaz označen kao "sporazuman", jasno je da u klubu nisu zadovoljni rezultatima u sezoni na izmaku.

Ivanović jeste uveo Baskoniju u plej-of Evrolige, ali mu je tu "uručena" metla od Real Madrida.

Mnogo gora situacija bila je u domaćim okvirima, pošto u ACB ligi nije uspio da ligaški dio prvenstva završi među osam najboljih.

Izostanak doigravanja bio je previše za upravu kluba koja je riješila da raskine saradnju sa trenerom koji je sezonu počeo na klupi Crvene zvezde, a onda takođe dobio otkaz.

"Baskonija se zahvaljuje Dušku Ivanoviću, najvažnijem i nagrađivanom treneru u istoriji kluba, na njegovom profesionalizmu i zalaganju tokom ove sezone i za sve vrijeme dok je vodio tim Vitorijana kroz istoriju Baskonije. Trener koji je ostavio nasleđe u entitetu i uvijek će biti dio porodice", saopštili su iz Baskonije.

Još uvijek nije poznato ko bi mogao da naslijedi Ivanovića na klupi španskog tima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()