ABA 2: Sloga opasno živjela protiv Vrijednosnica

Kraljevčani su umalo prokockali 24 koša viška, ali su na kraju ipak razoružali uporne Osječane

23.01.2023. 19:52
  • Podijeli:
Sloga Vrijednosnice ABA 2_ABA league j.t.d. Dragana Stjepanovic-63cec7f0220bc.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Sloge na mišiće su stigli do slavlja u drugom meču četvrtog "balona" ABA 2 lige koji se održava u Banjaluci.

Kraljevčani su umalo prokockali 24 koša viška, ali su na kraju ipak razoružali Vrijednosnice sa 84:80 (23:15, 29:13, 12:28, 20:24).

Nominalni domaćin u ovom susretu je od prvog podbacivanja pokazao da će se on za sve pitati.

Brzo je stekao vođstvo i rutinskom igrom ostajao dovoljno daleko od rivala.

Na prvom predahu Sloga je imala solidnih osam koraka prednosti (23:15), nakon čega je u drugom kvartalu dodatno "zategla" odbranu te unaprijedila napad.

Najbolji opis onoga što smo gledali na terenu "Borika" dogodio se 1,1 sekundu prije kraja prvog poluvremena, kada je Rašid Dan pogodio trojku uz faul. Dodatno bacanje je realizovao za tada maksimalnih 52:28.

Veliko vođstvo kao da je uspavalo Slogu koja je bila neprepoznatljiva u nastavku.

Vrijednosnice su to iskoristile, u završnom kvartalu stigle i do egala, međutim, kao da im je ponestalo snage u finišu u kojem su Kraljevčani uspjeli da sačuvaju kakav-takav "plus".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()