Zvijezda Tottenhama tvrdi da njegovo tijelo za vrijeme ramazana doživi čudo

Postao je član Pijetlova za koje je odigrao tri utakmice i postigao jedan pogodak

08.04.2023. 13:54
  • Podijeli:
Arnaut Danjuma_foto_TW-64312fba73ab9.webp Foto: Twitter

Nizozemac Arnaut Danjuma napravio je pravi dar-mar završenom zimskom prijelaznom roku.

Još uvijek zvanični član Villarreala tada je dogovorio sve sa Evertonom, obavio medicinske pregelede, bio nadomak potpisa, ali onda se javio Tottenham i sve je propalo.

Postao je član Pijetlova za koje je odigrao tri utakmice i postigao jedan pogodak.

Vjera mu mnogo znači u životu

Danjuma ne krije da mu vjera predstavlja važan dio života, a u jednom podcastu govorio je o tome kako mu ramazanski post predstavlja posebnu blagodat, te da mu on daje posebnu snagu energiju iako ne jede i ne pije tokom većeg dijela dana.

“U toku ramazana ukoliko igrač utakmice i imaš redovno treninge ja dođem u takvo stanje uma da uopšte ne ogladnim i ne ožednim. Smiješna stvar je i to stalno ponavljam jeste da moje tijelo tokom ramazana postane toliko fizički jako da je nevjerovatno Subhanallah. Brate, uopšte se ne šalim”, rekao je Danjuma.

Tvrdi kako je njegovo tijelo u sjajnom fizičkom stanju i pored toga što ne unosi hranu i piće.

“Nakon ramazana moje tijelo je u najboljem mogućem fizičkom stanju. Ne treba mi hrana da treniram, ne treba mi voda da igram utakmice. Fizički napredak koji ostvarim u toku ramazana je nevjerovatan Elhamdulillah”, istakao je Danjuma.

Kaže kako posti u ime Allaha.

“Naravno, na početku je teško jer se tijelo treba prilagoditi na to da treniraš i igraš utakmice bez da jedeš hranu ili piješ vodu. Ali kada se tijelo navikne i prilagodi tome brate to je najlakša stvar na svijetu. I zadovoljstvo koje imaš nakon toga znajući da postiš u ime Allaha i bez problema radiš na terenu ono što trebaš apsolutno vrijedi svega toga”, rekao je Danjuma.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()