Željo na mišiće do polufinala Kupa BiH

Maestralna utakmica Semira Štilića

16.03.2023. 16:58
  • Podijeli:
fk zeljo adem catic fk zeljeznicar-64133965bcdaa.webp Foto: Adem Ćatić/fkz

Fudbaleri Željezničara posljednji su polufinalisti Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u Gradačcu pobijedili Zvijezdu rezultatom 3:2 i sa ukupnih 5:3 otišli dalje.

Željezničar je u Gradačac stigao s prednošću od 2:1 iz prve utakmice odigrane na Grbavici, no ta prednost se istopila već nakon 70 sekundi igre.

Golman Želje Vedad Muftić je napravio katastrofalnu grešku i potpuno bespotrebno je dodao loptu u noge Ajdinu Mujagiću kojem nije bilo teško poslati loptu u prazan gol.

Drugo poluvrijeme je počelo na identičan način kao i prvo - pogotkom Zvijezde. Već u prvoj minuti ekipa iz Gradačca je stigla do drugog gola kada je lijevi bek Želje Irfan Jašarević "zaspao" u odbrani i pokvario ofsajd-zamku, a brzonogi Ermin Huseinbašić rutinski matirao Muftića u situaciji jedan na jedan za 2:0.

Navijači Željezničara koji su danas stigli u Gradačac su se tada već bili zabrinuli, no osmijehe na lica im je vratio Semir Štilić.

Štilić je najprije u 49. minuti postigao prelijep pogodak iz voleja na asistenciju Dženisa Beganovića, a potom je samo dvije minute kasnije lobovao Dabića na Hodžićevu asistenciju za 2:2.

Plavi su prolazak među četiri najbolje ekipe u Kupu ovjerili u 78. minuti kada je Benjamin Šehić pogodio s 25 metara za konačnih 3:2, odnosno ukupnih 5:3.

Željezničar se na taj način pridružio Veležu, Tuzla Cityju i Zrinjskom u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()