Žele ih srušiti do temelja: Bayern dogovorio prvo pojačanje iz Leverkusena

Pojačavaju odbranu

03.06.2024. 18:54
  • Podijeli:
bayer reuters-6648cbd22e267.webp Foto: Reuters

Bayern München je izgleda postigao usmeni dogovor s Jonathanom Tahom u nastojanju da pojača odbrambenu liniju ovog ljeta.

Potpisivanje ugovora s novim stoperom visoko je na popisu prioriteta Bayern Münchena za ovo ljeto, a Jonathan Tah je jedan od glavnih ciljeva kluba. Sa zvijezdom Bayer Leverkusena sada je postignut dogovor o ličnim uvjetima, navodi Sky Sport. Dodaje se da su ključni detalji transfera već razmotreni.

Međutim, još uvijek nema garancije da će se transfer dogoditi ovog ljeta jer Bayer Leverkusen i Bayern München tek trebaju održati konkretne pregovore. Nekoliko drugih klubova također je navodno zainteresirano za potpisivanje ugovora s 28-godišnjakom, a njegove su dionice veće nego ikad nakon što je odigrao ključnu ulogu u Leverkusenovu zapanjujućem nizu do naslova Bundeslige ove sezone.

Tah je navodno zainteresiran za prelazak u Bayern München, s trenutnim ugovorom koji mu istječe na kraju sljedeće sezone. Imat će presudnu ulogu u pokušaju Njemačke da osvoji Europsko prvenstvo ovog ljeta, a dobre izvedbe na turniru mogle bi povećati njegovu cijenu.

Bayern će vjerojatno morati prodati središnjeg defanzivca ako ovog ljeta odluče potpisati Taha. Eric Dier će ostati, a Kim Min-jae je također jasno dao do znanja da ne želi otići, dok se Dayot Upamecano i Matthijs de Ligt povezuju s odlaskom iz kluba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()