Zbogom, Kralju: I nebo je za Peleom pustilo suzu na kraju

Kada je kovčeg sa Peleovim tijelom stigao pred Memorijalno groblje "Ekumenika", počela je da pada kiša. Simbolično, i nebo je zaplakalo za Kraljem na kraju

03.01.2023. 18:44
  • Podijeli:
Pele sahrana groblje_Matias Delacroix AP Tanjug-63b465f63f61e.webp Foto: Matias Delacroix / AP / Tanjug

Legendarni brazilski as i po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, Pele, sahranjen je danas u svom Santosu, na devetom spratu vertikalnog groblja "Ekumenika".

Bila je to želja čuvenog Edsona Arantesa do Nascimenta, koji je tako želio da zauvijek gleda na svoj grad i svoj stadion, gdje je tokom neponovljive karijere pomjerao granice i prepravljao almanahe najpopularnije planetarne igre.

Pele je po mnogo čemu bio jedinstven. Zaigrani dječak sa vječitim osmjehom i jednom velikom ljubavlju - bubamarom, vrlo brzo je očarao svijet. Još kao sedamnaestogodišnjak je pokorio planetu. Potom je još dva puta podizao fudbalski sveti gral, po čemu je jedini ikada.

O onome što je Kralj napravio kao igrač mogli bismo da pišemo još dugo. Umjesto toga, neka omaž velikoj karijeri i velikom čovjeku bude činjenica da je ujedinio i Brazil i planetu.

Navijači najvećih nacionalnih klubova zajedno su se opraštali od legende. Ljudi sa svih krajeva svijeta došli su u Santos da kažu posljednje zbogom. Klicali su mu, pjevali, plakali... sve do trenutka kada je morao da krene na vječni počinak.

Sprovod je ispratilo nekoliko stotina hiljada navijača. Među njima i Peleova majka Selest, koja je nedavno napunila 100 godina, i pred čijom kućom je povorka zastala.

I, kada je kovčeg sa Peleovim tijelom stigao pred Memorijalno groblje "Ekumenika", počela je da pada kiša. Simbolično, i nebo je zaplakalo za Kraljem na kraju.

Sahrana je završena ceremonijom kojoj su prisustvovali samo članovi uže porodice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()