Vatren doček za Hajduk u Solunu: "Srbija, Srbija" i poruka na ćirilici

Nakon svega, reagovao je i delegat UEFA pa je poruka uklonjena

17.08.2023. 20:35
  • Podijeli:
PAOK Hajduk_Rafail Georgiades Eurokiniss Pixsell-64de67339b256.webp Foto: Rafail Georgiades / Eurokiniss / Pixsell

Fudbaleri Hajduka vatreno su dočekanu u Solunu, gdje protiv PAOK-a igraju revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Osim vatrenih domaćih navijača, doček su im priredile i pristalice Partizana koje su u bratskim odnosima sa grčkim fanovima.

"Dalmatinski portal" piše kako su Splićani odmah po dolasku na stadion izašli prošetati travnjakom.

Tamo su bili navijači PAOK-a koji su ih dočekali povicima "Srbija, Srbija".

Osim toga, navijači Partizana su okačili transparent na kojem je na ćirilici pisalo "I pape i dida su volili dilda", kao parafrazu na slavni Hajdukov transparent "I pape i dida bili su Torcida."

Nakon svega, reagovao je i delegat UEFA pa je poruka uklonjena. Umjesto nje je istaknuta srpska zastava.

Prva utakmica u Splitu prije sedam dana okončana je bez pobjednika i golova.

Atmosfera je dodatno naelektrisana nakon ubistva Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a koji je stradao u okršaju sa pristalicama zagrebačkog Dinama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()