Varešanović: Pobjeda za porodicu Vedrana Puljića

Trener Sarajeva nije skrivao zadovoljstvo trijumfom, a nije zaboravio ni Puljića, koji je život izgubio baš u Širokom Brijegu, bodreći svoj tim

05.03.2023. 20:31
  • Podijeli:
Mirza Varešanović_FK Sarajevo-6404eb2b8a289.webp Foto: FK Sarajevo

Trener fudbalera Sarajeva Mirza Varešanović pobjedu svog tima protiv Širokog Brijega (3:1) posvetio je tragično nastradalom navijaču Vedranu Puljiću i njegovoj porodici.

Bordo tim je odigrao sjajan meč na "Pecari", brzo poveo, potom "bildao" prednost da bi domaćin u finišu samo ublažio poraz u derbiju 21. kola Premijer lige BiH.

Varešanović zato nije skrivao zadovoljstvo, a nije zaboravio ni Puljića, koji je život izgubio baš u Širokom Brijegu, bodreći svoj tim.

"Čestitam svima u klubu jer smo bili pod velikim pritiskom cijele ove sedmice nakon utakmice. Mi smo nova ekipa i trebaće nam vremena da izgledamo kako želimo. Zahvalan sam navijačima i ovu pobjedu poklanjamo porodici Vedrana Puljića", jasan je Varešanović.

O samoj utakmici je rekao:

"Znali smo da nas čeka težak duel jer su nama uvijek teške utakmice u Širokom Brijegu i znamo šta tradicija nosi. Prvo poluvrijeme odigrali smo veoma dobro, a onda u drugom se svjesno povukli i čekali kontre. Ukzala nam se prilika da odemo na 4:0 i nismo je iskoristili. Onda se uvukla neka nervoza na kraju, neko loše odigravanje na sredini terena i primimo gol. To nije bitno, čestitam igračima na pobjedi, zaključio je Varešanović.

Sarajevo nema puno vremena za slavlje pošto ga već 8. marta očekuje derbi sa Željezničarom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()