"Utakmica Rusija - BiH neće biti odigrana, vrlo sam skeptičan"

“Ako sada počnu da govore da im se to ne bi svidjelo, onda moramo reći: Hvala, naći ćemo drugog"

18.09.2022. 11:32
  • Podijeli:
Dinijar Biljaletdinov_Profimedia.jpg Foto: Profimedia

Bivši ruski reprezentativac Dinijar Biljaletdinov tvrdi da prijateljska utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine vjerovatno neće biti odigrana.

Odluka čelnika FSBiH da prihvate ponudu kolega iz Moskve po kojoj bi Baćuške i Zmajevi koplja ukrstili 19. novembra u Sankt Peterburgu izazvala je mnogo bure u bh. javnosti.

Ogromna većina je protiv odigravanja tog duela dok traje sukob u Ukrajini pa će Izvršni odbor bh. Kuće fudbala svoju odluku preispitati na vanrednoj sjednici 10. oktobra.

"U BiH mnogi ne žele da igraju sa Rusijom. Boje se. Mislim da je to neprikladno za njih. Nije nas briga, mi ispitujemo situaciju. Mislim da ne možemo igrati sa Bosnom i Hercegovinom. Ta utakmica neće biti odigrana, vrlo sam skeptičan prema njihovoj odluci", rekao je Biljaletdinov.

Na pitanje ima li smisla insistirati na ovom meču, nekadašnji fudbaler Lokomotive, Spartaka, Anžija, Evertona... je odgovorio:

“Ako rukovodstvo FSBiH na kraju da zeleno svjetlo za ovu utakmicu, to je jedna priča. Ako sada počnu da govore da im se to ne bi svidjelo, onda moramo reći: Hvala, naći ćemo drugog", zaključio je Biljaletdinov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()