Upleten u skandal sa starletama u BiH: Slovenački sudija sudi finale Lige šampiona

Arbitar iz Slovenije koji je prije četiri godine saslušan kao svjedok, nakon "druženja" sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

14.05.2024. 20:29
  • Podijeli:
slavko vinčić, 16 april 2024 - profimedia-66423508b5930.webp Foto: Profimedia

Finale ovosezonske nogometne Lige šampiona između Borusije iz Dortmunda i Reala iz Madrida koji će se igrati 1. juna na Vembliju sudiće Slovenac Slavko Vinčić, objavila je UЕFA.

Arbitar iz Slovenije koji je prije četiri godine saslušan kao svjedok, nakon "druženja" sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

Tokom maja 2020. godine, policija je sprovela akciju "Kristal", kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i starleta Tijana Ajfon.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje ali i hrpu novca. Kako se navodi, policija je pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopa, ali i 20.000 konvertibilnih maraka u kešu.

Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku. Sudija je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

Vinčić je kasnije izjavio da je na zabavu stigao na poziv prijatelja nakon poslovnog sastanka, te da je ubrzo uvidio da je počinio veliku grešku.

U njegovu je obranu stao i Vlado Šajn, šef slovenačkih sudija, koji je za tamošnje medije kazao da se Vinčić samo našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Ali to nije uticalo na Vinčića koji je i dalje uživa veliko povjerenje UЕFA, ali i FIFA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()