Unitedov trener ogorčen na sudiju: Ogromne greške, ovo nema veze s nogometom

Crveni đavoli ponovo poraženi u Ligi prvaka

09.11.2023. 11:34
  • Podijeli:
erik ten hag reuters-654c908ea33c5.webp Foto: Reuters

Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag bio je bijesan na litvanskog sudiju Donatasa Rumsasa kojeg je optužio da je ogromnim greškama na štetu Crvenih vragova režirao poraz gostiju u nevjerovatnoj drami kod Kopenhagena (4:3).

Naime, Ten Hag smatra kako je za novi u nizu debakla Uniteda ove sezone najviše kriv sudija, a na konferenciji za medije nakon utakmice dao je i pojašnjenje tog stava.

"Kopenhagen je prvi pogodak postigao iz ofsajda tako što je igrač domaćina u nedozvoljenoj poziciji zaklonio pogled našem golmanu i on je primio gol. Drugi pogodak primili smo nakon nepostojećeg igranja rukom. Potom je uslijedio crveni karton Rashfordu koji je dosuđen prestrogo i nakon što je sudija toliko dugo o tome razmišljao. Ova igra se ne smije tako odlučivati. To nema nikakve veze s nogometom", poručio je Ten Hag.

Podsjetimo, United je prije isteka pola sata išao prema sigurnoj pobjedi u četvrtom kolu grupe Lige prvaka golovima Rasmusa Hojlunda za vodstvo 2:0, ali onda je Marcus Rashford dobio crveni karton.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()