UEFA se složila sa Bayernom i kažnjava sudiju na EURO 2024

Daily Mirror prenosi da je poljski sudac oštetio Bayern u sudačkoj nadoknadi i koštao ga prolaska u finale te da ga je UEFA iz tog razloga odlučila kazniti

11.05.2024. 14:23
  • Podijeli:
real bayern reuters-663b1a5ae0861.webp Foto: Reuters

Szymon Marciniak trebao je biti jedan od ključnih sudaca na nadolazećem Euru, ali ga je UEFA odlučila kazniti zbog kiksa u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Daily Mirror prenosi da je poljski sudac oštetio Bayern u sudačkoj nadoknadi i koštao ga prolaska u finale te da ga je UEFA iz tog razloga odlučila kazniti.

Marciniak je u sudačkoj nadoknadi zbog navodnog zaleđa prekinuo akciju iz koje je De Ligt zabio za izjednačenje, koje bi utakmicu odvelo u produžetak, iako protokol propisuje da linijski sudac ovakvu situaciju pusti do kraja pa da se onda, ako padne pogodak, naknadno uz pomoć VAR-a utvrdi je li bilo zaleđa.

Trener Thomas Tuchel i igrači bavarskog velikana potpuno su izgubili živce jer sudac nije ispoštovao protokol, a osim njih nezadovoljna je i UEFA koja sada Marciniaku namjerava oduzeti suđenje utakmice otvorenja Eura između domaćina Njemačke i Škotske. Još nije poznato hoće li poljskom sucu suđenje biti dopušteno u kasnijoj fazi turnira.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()