Turska u finišu do velike pobjede protiv hrabre Gruzije

Odigrana prva utakmica grupe F

18.06.2024. 19:57
  • Podijeli:
arda guler reuters-6671c6837fe83.webp Foto: Reuters

Nogometna reprezentacija Turske pobijedila je Gruziju rezultatom 3:1 u 1. kolu grupe F i već sada je stigla do važnih bodova u borbi za nokaut fazu.

Bila je to odlična utakmica, obostrano otvorena s obje strane, a vidjeli smo i dva spektakularna gola Turaka koji su im bili dovoljni za važan trijumf.

Turska je prijetila na otvaranju preko Bardakcija i Ayhana koji je sjajnim udarcem pogodio stativu, a onda u 26. minuti nakon odlične akcije Mert Muldur je šutirao iz voleja i postigao sjajan gol za 1:0.

U 28. minuti poništenje gol Yildiza zbog minimalnog ofsajda, a nakon toga probudila se i Gruzija i stigla je do poravnanja.

U 32. minuti nakon ubačaja Kochorashvilija s desne strane, Mikautadze je sjajno pogodio i donio izjednačenje reprezentaciji Gruzije.

Mogli su Gruzijci i do preokreta, ali Mikautadze nije pogodio gol iz odlične situacije s desetak metara.

Drugo poluvrijeme počelo je udarcem Calhanoglua iz slobodnjaka, no golman Gruzije nije se dao iznenaditi. I onda u 66. minuti vidjeli smo najljepši gol dosadašnjeg dijela turnira.

Arda Guler je postigao čudesan gol lijevom nogom sa preko 20 metara za vodstvo Turske protiv Gruzije 2:1.

Gruzija je momentalno mogla uzvraiti, ali nije imala sreće. Kochorashvili je sjajno kombinovao s jednim saigračem i šutirao, ali prečka je spasila Turke.

Duboko u sudijskoj nadoknadi Gruzija je mogla do boda, ali je Kochorashvili iz blizine šutirao pored gola. Kazna je uslijedila iz kontre kada je Turska na prazan gol postigla pogodak za 3:1.

U narednom kolu Tursku očekuje duel protiv Portugala, dok će Gruzija odmjeriti snage sa Češkom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()