Turci tvrde: Mourinho dao Džeki zeleno svjetlo, dopustio mu je da potpiše za Hajduk

Da li je moguće?

27.06.2024. 11:47
  • Podijeli:
mourinho dzeko Fotospor-667d307617b37.webp Foto: Fotospor

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko razgovarao je s trenerom Joseom Mourinhom i Portugalac mu je dopustio da napusti Fenerbahče te potpiše za Hajduk.

Naime, turski medij Fotospor piše da Džeko želi napustiti Fenerbahče nakon što prošle sezone nisu uspjeli osvojiti tursko prvenstvo, a dolazak u Split navodno mu je primamljiv i kako bi bio bliže svojoj zemlji.

Mourinho je nedavno preuzeo Fenerbahče te je spreman pustiti 38-godišnjaka jer u ekipi ne želi igrače koji nisu potpuno sigurni da žele igrati pod njim.

Iako se turski mediji do sada nisu pokazali posebno vjerodostojnim, o dolasku Džeke u Hajduk piše se već sedmicama, a splitski klub mu navodno nudi dvogodišnji ugovor.

Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić je tako 13. juna zaista kontaktirao Džeku s kojim je tokom karijere igrao za Romu.

Trener Splićana Gennaro Gattuso već je iskusnog napadača pokušao ranije dovesti u Valenciju, a vrijedi istaći da je Džeko od prošloga ljeta igrač turskog velikana s kojim ima ugovor do kraja juna 2025. godine.

Prošle sezone je u 46 nastupa postigao 25 golova te deset puta asistirao kroz 3.288 minuta igre.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()