Totalni raspad u Bayernu. Kimmich se rasplakao i zamalo potukao s pomoćnikom

Loši dani za aktuelne prvake

19.02.2024. 07:31
  • Podijeli:
joshua kimmich reuters-65d2f39f13246.webp Foto: Reuters

Totalni raspad sistema u velikom Bayernu. Nakon što je bavarski div tokom prošle sedmice u osmini finala Lige prvaka izgubio 1:0 od Lazija u Rimu bez da je zapucao u vrata Italijana, u nedjelju je doživio i novi udarac u prvenstvu. Ekipa Thomasa Tuchela poražena je 3:2 na gostovanju kod Bochuma, 11. ekipe njemačke Bundeslige.

Treći je to poraz Bayerna zaredom u svim takmičenjima jer je prije Lazija upisao i poraz od Bayern Leverkusena. Ekipa Xabija Alonsa tada je slavila 3:0 i odvojila se na vrhu lige u borbi za naslov, a sada je tu prednost u lovu na prestižni trofej povećala na čak osam bodova.

Nakon novog šamara mnogi su očekivali da će Tuchel odmah nakon susreta biti bivši. No uprava kluba barem je zasad stala iza svog trenera i pokušava ga na svaki način zaštititi od medijskih napada. Zbog toga je Tuchel preskočio presicu nakon poraza od Bochuma, a iz kluba su to opravdali izgovorom da žure na let za Munchen. Na pitanje novinara je li Tuchel i dalje prva opcija u Bayernu, izvršni direktor Jan-Christian Dreesen je kratko odgovorio:

''Hoće li Thomas biti naš trener i idući tjedan? Naravno da hoće'', rekao je Dreesen, a na pitanje kako se on osjeća, dodao je:

''Osjećam se sjebano. Danas je mentalitet ekipe bio na puno većem nivou od kvalitete naše igre.''

Nakon poraza igrači Bayerna su bili u šoku. Većina ih je u nevjerici popadala po travi, a Joshua Kimmich se žestoko verbalno sukobio s pomoćnim trenerom Zsoltom Löwom. Jedan od ključnih igrača Bayerna nije mogao vjerovati kad je vidio da ga u 63. minuti Tuchel vadi iz igre i na rubu suza je posmatrao susret do kraja. U jednom trenutku nije izdržao i napao je Löwa, koji mu je uzvratio sličnim asortimanom psovki. Svjedoci kažu da je malo nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna.

Bayern u idućem kolu u Bundesligi igra protiv Leipziga, a onda ga očekuje revanš u Ligi prvaka kod kuće s Lazijem. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()