Terzić blizu otkaza, dobio je ultimatum čelnika Dortmunda

Hoće li mu presuditi loši rezultati

28.02.2024. 11:00
  • Podijeli:
edin terzic reuters-656f6cd60fcb1.webp Foto: Reuters

Njemački stručnjak na klupi Borussije iz Dortmunda Edin Terzić sve je bliži otkazu na klupi njemačkog velikana uslijed slabih rezultata ove sezone, a čelnici kluba su mu pred naredne mečeve postavili ultimatum.

Dortmund je na 23 odigrane utakmice Bundeslige ove sezone osvojio samo 41 bod i ima ih čak 20 manje od lidera Bayera iz Leverkusena.

U posljednjem kolu je Dortmund poražen od Hoffenheima s 3:2 na domaćem terenu, prije toga je remizirao s Wolfsburgom u gostima 1:1 pa je ugrožen plasman ekipe u Ligu prvaka.

Kako je javio Bild, čelnici Dortmunda su pred Terzića stavili ultimatum da ne smije izgubiti jednu od naredne dvije utakmice protiv Union Berlina i Werder Bremena.

"Naredne dvije utakmice protiv Uniona i Werdera su veoma bitne. Ako Borussia izgubi makar jedan meč, nije isključeno da Terzić dobije otkaz, jer se više ne vidi napredak u igri Borussije", naveo je za Bild izvor blizak čelnicima kluba.

Naveo je Bild i da bi u nekom scenariju Terziću posao mogao spasiti plasman u četvrtfinale Lige prvaka. U prvom meču osmine finala je Dortmund remizirao 1:1 s PSV-om u gostima, a revanš je na rasporedu 13. marta u Njemačkoj.

Terzić je Borussiju preuzeo u decembru 2020. godine. On je klub iz Dortmunda vodio na 111 utakmica, a ranije je bio i pomoćni trener u ovom klubu, kao i u West Hamu i Bešiktašu, gdje je asistirao Slavenu Biliću.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()