Tenzije i dalje traju: Horde zla najavile veliki derbi protiv Borca

Susret se igra u nedjelju na Koševu

02.11.2023. 14:54
  • Podijeli:
Horde_zla_foto_FB-63b6bc6777234.webp Foto: Facebook

Najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, najavile su predstojeću utakmicu protiv Borca i uputili su poziv svim ljubiteljima bordo boje da u nedjelju budu na tribinama Koševa.

Proteklih dana na društvenim mrežama svjedoliči smo verbalnom prepucavanju između dva kluba, a sve nakon utakmice u Banjoj Luci prije nekoliko sedmica, kada je Sarajevo žestoko oštećeno lošim sudijskim odlukama i golom iz ofsajda u 95. minuti.

"Vikend pred nama na programu je 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na megdan našem Sarajevu dolazi ekipa banjalučkog Borca. Ekipe čije pobjede, a u našem slučaju i neriješene utakmice, redovno prate kontraverzna sudijska (ne)postupanja. Ekipe koja uz pomoć rukovodećih struktura NS BIH na sve moguće načine i na očigled javnosti kontinuirano srozava ugled i kvalitet bh. nogometa.

Sve gore navedeno je više nego dovoljan motiv da napunimo istočnu, zapadnu, a posebno sjevernu tribinu i gromoglasnom pjesmom ponesemo naše igrače do pobjede!

Okupljanje je od 16h u prostorijama UNFKS na Koševskom brdu odakle ćemo skupa krenuti ka stadionu", navodi se u pozivu koji su uputile Horde zla.

Peljti će asistirati Damir Lazić i Davor Beljo, dok je četvrti arbitar Sabrija Topalović.

Susret Sarajevo - Borac se igra u nedjelju s početkom u 19:45 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()