Španski mediji tvrde: Barca se povlači iz Superlige

Mnogi tvrde da je ovo osveta Real Madridu

17.04.2023. 11:10
  • Podijeli:
djoan-laporta-pixsell.jpg

Cadena Ser, jedna od najslušanijih radijskih stanica u španiji je popularnoj emisiji Carrusel Deportivo objavila veliku vijest: "Očekujemo da Barcelonin predsjednik Joan Laporta sutra objavi kako odustaje od Superlige. Barcelona je do ovakve odluke došla ogorčena držanjem Reala u aferi koja potresa Barcu. Laporta i njegovi vrh Barcelone kaže: Ne možemo pokretati takmičenje s partnerom koji nas tuži."

Ovo se odnosi na događaje od februara naovamo. Prije dva mjeseca je optužnica koju je zbog korupcije nogometnih sudija tužilaštvo u Barceloni podiglo protiv FC Barcelone te afera koja je zbog toga izbila toliko potresla Španiju da su prekinule posljednjih godina aktuelno ne samo međusobno poštovanje nego čak i savezništvo najvećih rivala.

Otkako se Florentino Perez 2009. vratio kao predsjednik Reala te posebno nakon što je prije dvije godine to u Barceloni napravio Joan Laporta, odnosi španskih giganata svjetskog nogometa bili su sjajni.

Njihovi predsjednici jedan o drugome i njihovim klubovima govore s najvećim poštovanjem, a zajedno su nastupili i u zasad propalom projektu Superlige.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()