Špance optužuju da su pustili utakmicu Japancima

Crvena furija će u osmini finala odmjeriti snage s Marokom, a Japan ide na megdan Hrvatskoj

02.12.2022. 08:51
  • Podijeli:
Japan Španija_Eugene Hoshiko AP Tanjug-63891103e7614.webp Foto: Eugene Hoshiko / AP / Tanjug

Fudbalska reprezentacija Španije poražena je od Japana rezultatom 1:2 i tako završila na drugoj poziciji grupe H.

"Izgubili smo kontrolu na pet minuta, čak smo počeli paničariti. Da je Japan trebao zabiti još dva gola, sigurno bi ih i zabio. Prolazili su nas kao mlazni avioni", kazao je nakon poraza španski selektor Luis Enrique.

Španjolci su u susretu s Japancima bili izraziti favoriti, a mnogi ih optužuju da su namjerno izgubili meč kako bi u osmini finala izbjegli Hrvatsku, a potom i Brazil u eventualnom četvrtfinalu.

"Ako sa strane stavim tih pet minuta mogu biti zadovoljan našom igrom. Ostalo vrijeme smo kontrolirali susret i bili smo dobri. Nakon primljenih golova smo željeli preokret. Željeli smo tu pobjedu, htjeli smo biti prvi u grupi, ali nismo uspjeli. Iskreno, živcira me što nismo prvi. Svaka čast Japancima, zasluženo su na vrhu ove grupe", pokušao je Luis Enrique demantirati glasine o puštanju utakmice te zaključio:

"Kad su dobili što su htjeli, Japanci su se odlučili zatvoriti, a mi smo to pokušali riješiti najbolje što smo mogli. Ovo nam mora služiti kao upozorenje. Prošli smo u osminu finala, ali nemamo razloga za slavlje".

Porazom Španije od Japana od Svjetskog prvenstva se oprostila Njemačka uprkos pobjedi nad Kostarikom u posljednjem kolu.

Crvena furija će u osmini finala odmjeriti snage s Marokom, a Japan ide na megdan Hrvatskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()