Šok za Borac: Banjalučani ostali bez standardnog prvotimca!

Standardan na golu Borca, a u velikoj mjeri je zaslužan što je klub iz Banjaluke na prvom mjestu Premijer lige BiH

22.11.2023. 17:00
  • Podijeli:
Milan-Mijatovic1-655e0899ac4c9.webp Foto: FS CG

Standardni čuvar mreže banjalučkog Borca i jedan od najboljih golmana Premijer lige BiH, Milan Mijatović,povrijedio se u nedjelju u susretu kvalifikacija za Euro.

Iskusni Mijatović se povrijedio u 58. minuti susreta protiv Mađarske, a tada ga je na golu zamijenio FIlip Đukić.

Mijatović se povrijedio pri jednom ispucavanju, a prema prvim informacijama radi se o napuknuću prednje lože. Nakon dodatnih medicinskih pregleda ustanovljeno je da će Mijatović odsustvovati sa terena minimalno četiri sedmice, a to vjerovatno znači da neće moći pomoći Borcu u predstojećim mečevima prvog dijela, prenosi Lob Sport.

Mijatović je standardan na golu Borca, a u velikoj mjeri je zaslužan što je klub iz Banjaluke na prvom mjestu Premijer lige BiH sa šest bodova više od drugoplasiranog Sarajeva. Također, Borac ima najbolju odbranu u elitnom društvu bosanskohercegovačkog fudbala sa samo 10 primljenih golova u 14 odigranih mečeva.

Gol Borca bi tako u finišu prvog dijela sezone, kada Borca čeka čak pet gostovanja, četiri u ligi i u Kupu BiH kod Radnika iz Hadžića, trebao čuvati iskusni Bojan Pavlović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()