Šok u svijetu nogometa: Preminula supruga jednog od najvećih trenera svih vremena

Porodica Ferguson potvrdila je smrt Lady Cathy saopštenjem u današnjim popodnevnim satima

06.10.2023. 22:20
  • Podijeli:
alex-ferguson-reuters.jpg

Lady Cathy Ferguson, supruga bivšeg legendarnog menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona, umrla je u četvrtak, 5. oktobra, u 84. godini, objavila je porodica.

Porodica Ferguson potvrdila je smrt Lady Cathy saopštenjem u današnjim popodnevnim satima.

Cathy i Sir Alex upoznali su se kad je menadžer Uniteda imao 23 godine, 1964., a vjenčali su se dvije godine kasnije. U braku su proveli 57 godina. Dobili su tri sina, Marka 1968. godine, i blizance Jasona i Darrena 1972. godine.

"Duboko smo ožalošćeni što potvrđujemo jučerašnji odlazak Lady Cathy Ferguson, iza koje su ostali suprug, tri sina, dvije sestre, 12 unučadi i jedno praunuče. Porodica moli za privatnost u ovom trenutku.", rekla je porodica Ferguson u saopćenju.

Cathy Ferguson je podržavala svog muža Sir Alexa tokom po život opasnog krvarenja u mozgu koje je pretrpio u maju 2018.

"Svi u Manchester Unitedu izražavaju našu iskrenu sućut Sir Alexu Fergusonu i njegovoj porodici povodom smrti Lady Cathy, voljene supruge, majke, sestre, bake i prabake, i kule snage za Sir Alexa tokom njegove karijere", priopćio je engleski klub, piše Jutarnji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()