Skandal trese italijanski nogomet: Dvije velike zvijezde pod istragom zbog ilegalnog klađenja

Njih dvojica su danas napustili kamp italijanske reprezentacije u Covercijanu kako bi dali izjavu u Tužilaštvu

14.10.2023. 09:20
  • Podijeli:
kladionice_foto_korner.ba-63c1050ead0a8.webp Foto: korner.ba

Nogometni reprezentativci Italije Nicolò Zaniolo i Sandro Tonali nalaze se pod istragom Tužilaštva iz Torina zbog afere vezane za klađenje.

Nakon Nicola Fagiolija, druga dvojica nogometaša koje je spomenuo italijanski tv novinar Fabrizio Corona, se nalaze također pod istragom.

Njih dvojica su danas napustili kamp italijanske reprezentacije u Covercijanu kako bi dali izjavu u Tužilaštvu.

"Želimo obavijestiti javnost da je Tužilaštvo iz Torina u toku današnjeg dana dostavilo istražne dokumente o Sandru Tonaliju i Nicolo Zaniolu. Savez smatra da trenutno nisu u stanju da pomognu reprezentaciji te smo ih pustili da se vrate u svoje klubove", stoji u saopćenju italijanskog Saveza.

U slučaju da im se dokaže krivica, njih dvojica bi mogli dobiti višegodišnju suspenziju.

Inače, njih dvojica trenutno nastupaju u engleskom Premiershipu. Tonali je nogometaš Newcastlea dok je Zaniolo nogometaš Aston Ville.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()