Sjajni Partizan ukrotio Jarčeve: Miriše evropsko proljeće

Renesansa ide na dušu Petriću, Partizanovom vojniku koji je imao hrabrosti da sjedne na užarenu klupu. Mnogi nisu smjeli

13.10.2022. 20:48
  • Podijeli:
Partizan Keln_Tanjug-1665685394892.webp Foto: Tanjug

Fudbaleri Partizana napravili su veliki, možda i presudan korak ka evropskom proljeću.

Sjajna četa Gordana Petrića večeras je Humskoj "reprizirala" utakmicu od prije sedam dana i još jednom na pleća bacila favorizovani Keln, ovog puta rezultatom 2:0.

S obzirom na to da je Parni valjak izuzetno loše startovao sezonu, ovakav preokret može se smatrati svojevrsnom renesansom. Zasluženom.

Ona ide na dušu Petriću, Partizanovom vojniku koji je imao hrabrosti da sjedne na užarenu klupu. Mnogi nisu smjeli. Rizik je bio prevelik.

Pa ipak, mladi stručnjak se prihvatio nezahvalnog posla, zajedno sa ekipom prionuo na mukotrpan posao i poslije izvjesnog vremena rezultati su počeli da stižu.

Izborena je evropska jesen, potom i remi sa Crvenom zvezdom, smanjen zaostatak za srpskim šampionom i liderom...

Optimizam je polako počeo da se vraća na stadion JNA. A kulminacija svega su izdanja u 360 minuta fudbala u grupi D Lige konferencije.

Startni remi sa Slovačkim nije mnogo obećavao, ali isti epilog sa jakom Nicom jeste. Potom je uslijedio veliki gostujući trijumf protiv Jarčeva, a zatim još jedan večeras.

Timo Hubers je katastrofalno pogriješio na lijevoj strani, njegov kiksa ispratio je Fuseni Dijabate i preciznim udarcem pogodio za početno vođstvo.

Njemački sastav je imao više loptu u svom posjedu, jalovo napadao, ali nije ozbiljnije prijetio.

Zato domaćin jeste i to mu se isplatilo početkom drugog dijela. Asistent je bio Slobodan Urošević, a egzekutor Rikardo Gomeš.

Crno-bijeli su do kraja mirno priveli duel kraju i sada mogu da razmišljaju o evropskom proljeću. Biće teško u petoj rundi na azurnoj obali, međutim, u završnom duelu u Beograd stiže Slovačko i to je zicer u kojem pobjeda donosi prolaz dalje.

Drugo mjesto vodi u baraž LK, a prvo u osminu finala trećeg po rangu UEFA takmičenja.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()