Sin postigao hat-trick protiv očeve ekipe i narednog rivala Zrinjskog

Najistaknutija figura u tom revanšu bio je islandski napadač Óskarsson

04.08.2023. 22:55
  • Podijeli:
Óskarsson_foto_Instagram-64ccc6414ab8f.webp Foto: Instagram/Óskarsson

Drugo kolo kvalifikacija Lige prvaka donijelo nam je zanimljivu priču u utakmici između danskog Kopenhagena i islandskog Breidablika.

Danci, mnogo iskusniji u evropskim takmičenjima od rivala, pobijedili su ukupnim rezultatom 8:3 u izjednačenju, a revanš je pripao Copenhagenu rezultatom 6:3.

Najistaknutija figura u tom revanšu bio je islandski napadač Óskarsson, koji je postigao posljednja tri gola za Copenhagen. Sa 18 godina, to su mu bili prvi golovi u evropskom takmičenju, iako nisu svi njegovi članovi porodice burno slavili golove.

Naime, Orri Steinn Óskarsson je ni manje ni više sin Óskara Thorvaldssona, trenera Breidablika. Ishod njihovog obračuna donio je radost potomstvu i eliminaciju oca, koji će sa svojim timom takmičene nastaviti u 3. pretkolu Evropske lige protiv bh. prvaka Zrinjskog.

Eventualni prolaz dalje značio bi i siguran plasman Mostaraca u Konferencijsku ligu, a čak i u slučaju eliminacije, Zrinjski bi igrao play-off za ulazak u grupe Konferencijske lige.

Zrinjski tako ima veliku šansu da postane prvi klub iz BiH koji se plasirao u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, a u prilog tome ide i činjenica skromni islandski klub vrijedi "samo" 2,6 miliona eura.

U svom timu imaju dva stranca sa Farskih Otoka i naturalizovanog Islanđanina Damira Mumunovića iz Srbije, dok su svi ostali igrači domaći.

Najskuplji nogometaš Breidablika je Kristinn Steindórsson (33) koji vrijedi 275.000 eura.

Prva utakmica između Zrinjskog i Breidablika na programu je u četvrtak u Mostaru.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()