Senad Lulić: Nakon tog gola, niko mi nije dopustio da platim kafu

Veliki ljubimac navijača Lazija

03.10.2023. 14:16
  • Podijeli:
senad lulic screenshot-651bfa94b9781.webp Foto: Screenshot

Senada Lulića, nekadašnjeg fudbalskog A reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je dugo godina nosio dres Lazija, nakon završetka karijere, ne viđamo često na stadionima.

Ali, ni u medijima... Ipak, nekadašnji Zmaj gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas, tokom razgovora govorio je i o reprezentaciji BiH.

Rimski derbi su u jednom periodu igrala su četiri Zmaja - Senad Lulić, Edin Džeko, Ervin Zukanović i Miralem Pjanić.

"Uvijek je dobra stvar za državu poput BiH da ima četiri igrača u derbiju kao što je rimski koji je sigurno jedan od najboljih u svijetu. To je nevjerovatno. U reprezentaciji smo se šalili na račun toga, ali ništa više. Željeli smo najbolje za reprezentaciju - rekao je Lulić, koji je ušao u historiju Nebeskoplavih i postao ljubimac navijača nakon pogotka u finalu Kupa Italije protiv Rome:

"Prve dvije godine kada sam došao u Lazio, niko me nije poznavao u gradu i mjestima gdje sam se družio sa prijateljima. No, nakon tog gola, niko mi nije dopustio da platim kafu. Uvijek kažem da je to jedinstveno i neponovljivo iskustvo.

Neko mora postići gol za pobjedu u takvim mečevima i ja sam sretan što sam ja to i uspio. Igrao sam mnoge važne mečeve s Lazijom, ali ova je vjerovatno najvažnija za klub i zbog tog razloga je i ja cijenim mnogo.

Lulić je kopačke o klin objesio u ljeto 2021. godine, a u rimskom klubu proveo je deset godina. Za reprezentaciju BiH odigrao je 57 utakmica i postigao četiri gola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()