Šampanjac na hlađenju: Prvak 16 koraka ispred izazivača

Crveno-bijeli nisu blistali u 169. vječitom derbiju, ali su i pored toga savladali najvećeg rivala (1:0) i na taj način praktično odbranili titulu

03.03.2023. 21:08
  • Podijeli:
Zvezda - Partizan_FKCZ-64024e427817c.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su veliki, ogroman korak ka novoj šampionskoj tituli.

Crveno-bijeli nisu blistali u 169. vječitom derbiju, ali su i pored toga savladali Partizan (1:0) i na taj način praktično odbranili titulu u predstavi koju je na "Marakani" posmatralo 35.078 gledalaca.

Jer, razlika između najvećih rivala trenutno iznosi 16 bodova i nemoguće je zamisliti da lider i prvak u ovakvoj Superligi ispusti toliki kapital.

Posao domaćinu znajačno je olakšan jer je već u ranoj fazi meča stigao do vođstva.

Osman Bukari je napravio probleme gostu po desnom boku, uslijedio je pravovremeni pas za Aleksa Viga koji je želio da centrira u peterac.

No, lopta je zakačila Slobodana Uroševića i promijenila smjer. Išla je ka golu, pokušao je Aleksandar Popović da ju zaustavi, međutim, nije uspio i ona je odsjela u mreži.

Od tog trenutka favorit kao da se zadovoljio vođstvom. Doduše, imala je Zvezda nekoliko poluprilika, nije ih iskoristila. Partizan je u prvih 45 minuta bio potpuno bezopasan pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0.

Četa Igora Duljaja u nastavku je zaigrala kud i kamo konkretnije i ofanzivnije. Izazivač nije krenuo grlom u jagode, ali je, bez sumnje, bio bolji tim na terenu.

Prijetili su Kvinsi Menig, Aleksandar Filipović, Andres Kolorado, Rikardo Gomeš... Ali, Milan Borjan je u većini slučajeva bio na pravom mjestu da spriječi izjednačenje.

A derbi ne bi bio derbi bez čarki. Puno faulova, koškanja, bakljada, oštrih startova obilježili su i ovu svetkovinu fudbala. Nervoza je bila prisutna na obje strane, pa je tako Gomeš prije zadnjeg zvižduka završio u svlačionici.

Bilo kako bilo, spektakl je izostao i nije opravdao očekivanja. A na kraju će biti zadovoljni samo prvaci jer ih samo teorija može spriječiti da ispiju šampionski šampanjac. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()