Ronaldo je i nakon utakmice tvrdio: Ja sam zabio gol!

Portugal izborio plasman u nokaut fazu Mundijala

29.11.2022. 09:34
  • Podijeli:
cristiano_ronaldo - reuters-1669710747077.webp Foto: Reuters

Portugal je sinoć pobijedio Urugvaj 2:0 golovima Bruna Fernandesa u drugom kolu SP-a te tako osigurao prolazak u nokaut fazu prije zadnje utakmice u grupi. Nakon meča najviše se priča o prvom golu. U 54. minuti Bruno je centrirao pred gol s lijeve strane, a tamo je na loptu skočio Cristiano Ronaldo.

Sekundu kasnije lopta je završila u mreži, a Ronaldo je euforično slavio gol kao da ga je zabio. Međutim, usporena snimka potvrdila je ono što se odmah činilo. Lopta je putem do gola preletjela Ronalda, što je uvidjela i FIFA te gol službeno pripisala Fernandesu.

Ronaldo se na to naljutio te gestikuliranjem pokazivao da je gol njegov. To je radio dirajući se po glavi i tvrdeći da je njome zahvatio loptu i poslao je u gol. Ljutio se i šireći ruke te pokazujući kao da mu nije jasno zašto mu gol nije pripisan. Nakon završetka utakmice Ronaldo je na terenu opet ponovio spomenute gestikulacije pokazujući i govoreći da je on strijelac. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()