Raspad u PSG-u: Nakon mjesec dana trener želi otići?

Proslavljeni španski nogometaš i trener najveće je uspjehe imao na klupi Barcelone

04.08.2023. 20:46
  • Podijeli:
luis enrique reuters-64ccb16c3358f.webp Foto: Reuters

Španski trener Luis Enrique postao je trener PSG-a početkom jula ove godine, a već razmišlja o odlasku, piše Marca. Više je faktora utjecalo na ovakvo njegovo razmišljanje. Kylian Mbappe odbio je produžiti ugovor s PSG-om pa će tako Enrique gotovo sigurno već ove sezone ostati bez najboljeg igrača.

Koštat će to posla sportskog direktora Luisa Camposa, pisao je jučer Le Parisien, a mogao bi za njim otići i Enrique. Također, na odlasku je i pomoćni trener Rafael Pol. Glasnogovornik PSG-a rekao je da informacije koje je objavila Marca nemaju veze s istinom, prenio je Fabrizio Romano.

Proslavljeni španski nogometaš i trener najveće je uspjehe imao na klupi Barcelone s kojom je 2014./15. osvojio Ligu prvaka u sklopu trostruke krune. Barcelonu je vodio od 2014. do 2017. i za to vrijeme osvojio dva španska prvenstva, tri kupa, Ligu prvaka i devet trofeja ukupno.

Zadnji angažman mu je bio onaj selektora Barcelone. To je bio od ljeta 2018. i zaključno s SP-om prije pola godine. Na prošlom Euru sa Španijom je preko Hrvatske došao do polufinala, gdje je na penale ispao od Italije. Na drugom velikom takmičenju također je ispao na penale. Na prošlom SP-u ga je u prvoj nokaut-rundi izbacio Maroko. Od turnira u Kataru do jula bio je bez posla. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()