Ramos tražio od sudije da pogleda VAR: Ovaj to napravio i dao mu crveni karton

Apsolutni rekorder u Primeri kada su u pitanju isključenja

28.11.2023. 10:32
  • Podijeli:
sergio ramos-6565aecaf01f1.webp Foto: X-com

Real Sociedad je u nedjelju s 2:1 pobijedio Sevillu u utakmici 14. kola španskog prvenstva. Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta tog dvoboja u kojem je Sevilla kraj susreta dočekala s isključenjima Sergija Ramosa (prekršaj) i Jesusa Navasa (prigovor). Ramosu je to u 513. utakmici špankog prvenstva bio 27. crveni karton.

U toj je statističkoj kategoriji nekadašnji kapetan Real Madrida, a danas Sevillin stoper, rekorder La Lige. Također je i igrač kojem je u španskom prvenstvu najviše puta pokazan žuti karton (171). Dva su mu pokazana i na nedjeljnom susretu, a nakon drugog je Ramos zatražio od sudije da razmotri svoju odluku i pogleda VAR snimku. 

Ovaj ga je poslušao i umjesto isključenja zbog dvije javne opomene, nakon pregleda snimke Ramosu pokazao direktan crveni karton zbog neopreznog starta na Braisu Mendezu.

Ramos je dva isključenja zaradio i kao igrač Paris Saint-Germaina pa ih ukupno ima 29. Rekorder po broju crvenih kartona u karijeri je nekadašnji kolumbijski reprezentativac Gerardo Bedoya. Skupio ih je 46.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()