Ramos: Svjetsko prvenstvo mi je bilo san, teško mi je

Iskusni defanzivac nije dobio poziv selektora Luisa Enriquea

14.11.2022. 11:52
  • Podijeli:
sergio-ramos - reuters-1668422915961.webp Foto: Reuters

Jedna od ikona Reala, a sada defanzivac PSG-a Sergio Ramos ne ide na Mundijal u Katar sa Španijom.

Naime, selektor Luis Enrique je izostavio iskusnog stopera sa spiska, a sada se konačno oglasio i sam igrač, koji je kazao da mu je teško.

"Prošla sezona je bila naporna zbog povreda i privikavanja na novi klub i novi grad. Posvetio sam se oporavku u potpunosti, cijelim tijelom i dušom, vodeći se postavljenim ciljevima i ambicijama. Srećom, mogu reći da se ove sezone osjećam dobro, da ponovno uživam u nogometu igrajući za sjajan klub u sjajnom gradu", započeo je pa se okrenuo Svjetskom prvenstvu:

"Svjetsko prvenstvo je bilo veliki san i nadao sam se da ću ići. Bilo bi mi to peto svjetsko prvenstvo, no nažalost ću ga morati gledati iz svog doma. Teško je, ali sunce će i sutra svanuti. Ništa ne bih kod sebe promijenio. Ni mentalitet. Ni strast. Ni predanost, trud, posvećenost, razmišljanje o nogometu 24 sata dnevno. Tako se osjećam i to sam htio podijeliti s vama."

"Hvala vam na podršci. Puno je još izazova i ciljeva. Vidimo se uskoro", napisao je Ramos uz poruku da želi sve najbolje i riječi podrške španskoj reprezentaciji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()